ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Εκδηλώσεις//Οι εκδηλώσεις μας//Έκθεση ΖωγραφικήςΜίλτος Παντελιάς • Άχρονη Μνήμη
Μίλτος Παντελιάς • Άχρονη Μνήμη

Έκθεση Ζωγραφικής Διοργανωτής: Πολυχώρος Περίπλους Ημερομηνία: 20 Νοεμβρίου>15 Δεκεμβρίου 2018 Τοποθεσία: rue Froissart 115, 1040 Bxl Εγκαίνια: Τρίτη 20 Νοεμβρίου από τις 6μμ έως τις 9μμ


Ο Πολυχώρος Περίπλους έχει τη χαρά να σας προσκαλέσει στην έκθεση του ζωγράφου Μίλτου Παντελιά από τις 20 Νοεμβρίου έως τις 15 Δεκεμβρίου 2018.

Εγκαίνια Τρίτη 20 Νοεμβρίου από τις 6 έως τις 9μμ.

 

Ο Μίλτος Παντελιάς γεννήθηκε το 1954 στην Αθήνα. Σπούδασε χαρακτική και λιθογραφία στο Παρίσι στην Ecole Nationale Supérieure des Beaux-Arts και στην συνέχεια Art Plastiques στο Πανεπιστήμιο Paris VIII. Έμεινε στο Παρίσι για έντεκα συνεχή χρόνια μελετώντας παράλληλα τη ζωγραφική και αντλώντας από την πόλη την αισθητική της και τις εικαστικές της αξίες.

Από το 1978 έχει πραγματοποιήσει τριάντα μία ατομικές εκθέσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λευκωσία, Παρίσι, Λονδίνο και Βρυξέλλες και έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και συναντήσεις τέχνης στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Έχει φιλοτεχνήσει πλήθος χαρακτικών για συλλεκτικές εκδόσεις ενώ πολλά έργα του συμπεριλαμβάνονται σε Εθνικές συλλογές, ιδιωτικά Μουσεία και Ιδρύματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Τα έργα του Μίλτου Παντελιά αμφιταλαντεύονται ανάμεσα στο σχέδιο και την ζωγραφική, ενώ η σύζευξη των δύο προσδιορίζει καθοριστικά το ιδιότυπο εικαστικό του ιδίωμα. Η ευαισθησία  του χαρτιού γίνονται ο τόπος των εικαστικών του περιπλανήσεων ανάμεσα στην εικόνα και στη γραφή, όπως και ανάμεσα στην καθαρά εξιδανικευμένη μνήμη και την ομιχλώδη συγκίνηση. Ενα είδος συγκεχυμένου παιχνιδιού της μνήμης που διαβάζεται σαν ένα παλίμψηστο. Η άχρονη μνήμη.

Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

www.miltospantelias.gr

 

ΠΙΣΩ