ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Εκδηλώσεις//Άλλες εκδηλώσεις//ΘέατροΠαγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2024
Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2024

Θέατρο Διοργανωτής: Ελληνικές Θεατρικές Ομάδες Βελγίου Ημερομηνία: 27 & 28 Μαρτίου 2024, ώρα 20.00 Τοποθεσία: Θέατρο «De Lijsterbes» (Lijsterbessenbomenlaan 6, 1950 Kraainem)


ΚΟΙΝΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΠΟ ΟΚΤΩ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ ΒΕΛΓΙΟΥ

Οκτώ ελληνικές θεατρικές ομάδες του Βελγίου θα γιορτάσουν την Παγκόσμια Ημέρα του Θεάτρου παρουσιάζοντας την ξεκαρδιστική κωμωδία του Γιώργου Γαλίτη Τα ραδίκια ανάποδα.
 
Οι ομάδες που συμμετέχουν είναι με αλφαβητική σειρά:
1. ΑλΜΑ
2. Ελληνικό Θεατρικό Εργαστήρι Βρυξελλών
3. Ελληνικό Θέατρο Βελγίου
4. Θεατρική Ομάδα Λυκείου των Ελληνίδων Βρυξελλών
5. ΘΕΣΠΙΣ
6. NOTA THEATRALE
7. Ομογενειακή Θεατρική Σκηνή
8. Υ-GREC
 
Οι παραπάνω ελληνικές θεατρικές ομάδες του Βελγίου διοργανώνουν με αυτόν τον τρόπο κοινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας του Θεάτρου για τέταρτη φορά το 2024, μετά από διακοπή τριών χρόνων λόγω της πανδημίας. Η ημέρα αυτή είναι κάθε χρόνο η 27η Μαρτίου, καθιερώθηκε το 1962 από το Διεθνές Ινστιτούτο Θεάτρου, τη σημαντικότερη διεθνή μη κυβερνητική οργάνωση στον τομέα της θεατρικής τέχνης, που συστήθηκε το 1948 στην Πράγα, με πρωτοβουλία της Ουνέσκο, και εορτάζεται σε 100 και πλέον χώρες. Οι αρχές που τιμούμε όλοι μαζί την ημέρα αυτή είναι ο ρόλος του θεάτρου στην κοινωνία, η συμβολή του στην αμοιβαία κατανόηση ατόμων και λαών και η άσκηση της πολιτιστικής έκφρασης χωρίς διακρίσεις ηλικίας, φύλου, πεποιθήσεων ή εθνικότητας.
 
Καλούμε το θεατρόφιλο κοινό να τιμήσει την ημέρα αυτή, πρώτον για το συμβολισμό που περιέχει και δεύτερον, στο ίδιο πλαίσιο σκέψεων για την σκηνική συνεργασία των ελληνικών θεατρικών ομάδων – που είναι περισσότερες από τις αντίστοιχες κάθε άλλης «ξένης» γλώσσας ομιλούμενης σε αυτή την πόλη – σε ένα κοινό θέαμα, με προοπτική να πραγματοποιήσουμε παρόμοιες κοινές εκδηλώσεις και στη συνέχεια, με τη στήριξή σας.

Είσοδος
15€
Προπώληση/Πληροφορίες
- u more.com 
- m 0495 210038

ΠΙΣΩ