ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Εκδηλώσεις//Άλλες εκδηλώσεις//Θέατρο«Ξενιτειάς μνήμες: Τι να θυμηθώ, τι να ξεχάσω!»
«Ξενιτειάς μνήμες: Τι να θυμηθώ, τι να ξεχάσω!»

Θέατρο Διοργανωτής: Bizarre Dream Ημερομηνία: 17 & 18 Νοεμβρίου 2023, ώρα 20.00 & 19 Νοεμβρίου, ώρα 18.00 Τοποθεσία: Θέατρο «De Lijsterbes» (Lijsterbessenbomenlaan 6, 1950 Kraainem)


«Ξενιτειάς μνήμες: Τι να θυμηθώ, τι να ξεχάσω!»

«Μουσικό Αναλόγιο» του Δήμου Αγγελούση

Το «BIZARRE DREAM (ALLOKOTO ONEIRO) A.s.b.l» με την υποστήριξη του Δικτύου Ελλήνων Βρυξελλών, ΑΡΓΩ, στην προσπάθειά του να θυμίσει, αλλά και να τιμήσει την συμβολή των ελληνικών κοινοτήτων όπου γης στην πρόοδο των χωρών στις οποίες τα μέλη τους ζουν και δημιουργούν, παρουσιάζει το «Μουσικό Αναλόγιο» με τίτλο «Ξενιτειάς μνήμες: Τι να θυμηθώ, τι να ξεχάσω!».  

Νοσταλγία. Μνήμη. Ξεριζωμός. Άνθρωποι που έφυγαν για μια νέα ζωή στο άγνωστο και άλλοι που αναγκάστηκαν να φύγουν. Από τον νόστο του Οδυσσέα για την επιστροφή στην πατρίδα, στην μικρασιατική καταστροφή, στην μετανάστευση στην Αμερική, στις φάμπρικες της Γερμανίας και στου Βελγίου τις στοές, στο «brain – drain» των τελευταίων χρόνων. Συνεχείς διαδρομές πάνω σε έναν χάρτη διατρέχουν και διαπερνούν το χρόνο. Ιστορίες του τότε, του τώρα, έρχονται να συνοδέψουν μια μουσική βραδιά με τραγούδια για την ξενιτιά, την επιστροφή στην πατρίδα ή έστω την ελπίδα για αυτήν.

Γλώσσα: Ελληνικά, Υπέρτιτλοι: Αγγλικά

Χορηγοί επικοινωνίας: Newsville, SuperGreeks, βιβλιοπωλείο «Περίπλους», Ελληνική Κοινότητα Βρυξελλών (ΕΚΒ).


Είσοδος:
30€ 
Πληροφορίες/κρατήσεις:
e: bizarre.dream4@gmail.com
m: 0473 946194 
u: www.more.com
Périple a: rue Froissart 115, 1040 Bxl t: 022309335
ΠΙΣΩ