ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Εκδηλώσεις//Άλλες εκδηλώσεις//ΘέατροΣυνομιλώντας με το Καστελλόριζο
Συνομιλώντας με το Καστελλόριζο

Θέατρο Διοργανωτής: Bizarre Dream Ημερομηνία: 9, 10, 11 Ιουνίου 2022, ώρα 20.00 & 12 Ιουνίου, ώρα 18.00 Τοποθεσία: Θέατρο «De Lijsterbes» (Lijsterbessenbomenlaan 6, 1950 Kraainem)


Το «Συνομιλώντας με το Καστελλόριζο» γράφτηκε με αφορμή τα 200 χρόνια απ’ την εθνεγερσία και  είναι αφιερωμένο  σε όσους επιμένουν να ενθυμούνται σε πείσμα των «αδηφάγων αιώνων» την ιστορία του τόπου τους, τους θριάμβους και τις καταστροφές που σημάδεψαν την διαδρομή του, τα λάθη, τα πάθη και τα πάθια των προγόνων τους, μιας και  στο τέλειωμα της μέρας οι μνήμες είναι αυτές που κρατάν τόσο εμάς δεμένους με την ζωή, όσο και το καμίνι του απανταχού ελληνισμού αναμμένο! ΑΥΤΕΣ πήραν φεύγοντας μαζί τους και οι πρόσφυγες της Μικρασίας εκατό χρόνια πριν! Το, «Ίσαμε χτες, ήταν ΕΚΕΙ πατρίδα ζωντανή» δεν ξεγράφτηκε ποτέ απ' τη μνήμη της κυρά-Διδώς! Ούτε και μετά τον θάνατό της! Επιπλέον, η παρούσα προσπάθεια είναι αφιερωμένη και σ’ όσους συμμερίζονται την υγιή «εθνική αυτοκριτική» ως βασική προϋπόθεση για την φυγή προς τα μπρος και για την μετάβαση του Έλληνα, ειδικά των νέων, απ’ τον «μύθο» προς την «αλήθεια», στη βάση ενός φρέσκου αφηγήματος μέσα απ’ την διαδικασία της σύνθεσης του χτες και του σήμερα, απαλλαγμένου από μεγαλοϊδεατισμούς,  μακρόπνοα σχέδια κάποιων illuminati και ευθυγραμμισμένου  με τα αιτήματα και τις ανάγκες του σημερινού κόσμου.  Τέλος, το όλο δρώμενο ντύνουν δώδεκα (12) καινούργια τραγούδια τα οποία παράλληλα  με τις προσωπικές θέσεις και εμπειρίες του γράφοντος χαρτογραφούν και την διαδρομή της «Λένγκως» απ’ την εθνεγερσία και εντεύθεν, όπως αυτή ξεδιπλώνεται μέσα απ’ τις συγκλίσεις  και τις αντεγκλήσεις  μιας παρέας φίλων στο μπαρ «Ψώρας & Κώστας».

Συγγραφή κειμένου: Δήμος Αγγελούσης

Καλλιτεχνική διεύθυνση & σκηνοθεσία: Δήμος & Ελένη Αγγελούση

Σκηνικά: Άντα Σωτηροπούλου
Μουσική επιμέλεια/ενορχήστρωση: Βαγγέλης Μαχαίρας
Μουσική & στίχοι τραγουδιών: Δήμος Αγγελούσης
Τραγουδούν: Κωνσταντίνος Θεοχάρης, Γιώτα Λιαποπούλου, Δήμος Αγγελούσης 
Παίζουν οι μουσικοί: Αρετή Προσήλια (Πιάνο), Νίκος Προσήλιας (Κιθάρα-μπουζούκι), Γιώργος Μπαμπάνης (Ακορντεόν)
Πρωτότυπη μουσική επένδυση 3ης πράξης: Πάνος Γουργιώτης

Παίζουν (με σειρά εμφάνισης): Αλέξης Μεγάλος, Άρτεμις Χατζή, Κώστας Γεραρής, Κωνσταντίνα Σλακώνη, Γιώργος Μαγκλής, Βασίλης Μάγνης, Χρήστος Δρούβης, Θανάσης Γαλάνης, Γιολάντα Στούμπου, Ελένη Αγγελούση και ο Αντώνης Καστρισιανάκης.

Μοντάζ-Βίντεο (Καστελλόριζο): Νίκος Χατζηπέτρος
Σχεδιασμός αφίσας & γραφικά: Δέσποινα Μουρατίδου
Φωτογραφία: Αλέξανδρος Μορίδης
Μετάφραση (αγγλικά): Πάρις Κακλαμάνος

Μουσικοθεατρική παράσταση στην ελληνική γλώσσα και υπέρτιτλους στα αγγλικά.

Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στον εθελοντικό ΜΚΟ Μέριμνας & Προστασίας Μητέρας & Παιδιού «Κιβωτός του Κόσμου» (www.kivotostoukosmou.org)


Είσοδος:
20€ & 15€ (μειωμένο)
Πληροφορίες/κρατήσεις:
m: 0473 946194 
u: www.vivaevent.be
Périple a: rue Froissart 115, 1040 Bxl t: 022309335
ΠΙΣΩ