ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Εκδηλώσεις//Άλλες εκδηλώσεις//Μουσική ΒραδιάΜπερερής & Σκουτέρης • Τζαζ της Ανατολικής Μεσογείου
Μπερερής & Σκουτέρης • Τζαζ της Ανατολικής Μεσογείου

Μουσική Βραδιά Διοργανωτής: Art Base Ημερομηνία: Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022, ώρα 20.00 Τοποθεσία: rue des Sables 29, 1000 Bxl Ιστοσελίδα: http://www.art-base.be


Ο πολυσχιδής πιανίστας και συνθέτης Γιώργος Μπερερής προσκαλεί τον πολυτάλαντο κλαρινίστα Πάνο Σκουτέρη σε ένα αυτοσχέδιο μουσικό ταξίδι.

Το ντουέτο θα ερμηνεύσει πρωτότυπες συνθέσεις του επερχόμενου άλμπουμ του Μπερέρη που είναι εμπνευσμένες από την ελληνική παραδοσιακή μουσική και το ιδίωμα της τζαζ.
Οι Μπερερής & Σκουτέρης αποτελούν μέρος της διεθνούς μουσικής σκηνής του Ρότερνταμ, όπου ζουν και εμφανίζουν. Από την πρώτη τους συνάντηση ένιωσαν τη σύνδεση μέσα και έξω από τη μουσική και σχηματίζουν ένα δυνατό και μελωδικό δίδυμο. Μέσα από τις ξεσηκωτικές μελωδίες τους, κάνουν τον ακροατή να ταξιδέψει από τα Βαλκάνια ως την Ελλάδα.

Ο Γιώργος Μπερερής είναι Έλληνας πιανίστας, ακορντεονίστας, πλήκτρα και συνθέτης. Δουλεύει σόλο και σε συγκροτήματα, παίζοντας κυρίως τζαζ και αυτοσχέδια μουσική, καθώς και μουσική από διαφορετικές παραδόσεις.
Σπούδασε τζαζ πιάνο στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο της Κέρκυρας (GR) και αυτή τη στιγμή παρακολουθεί το Master στο World Department of CODARTS (NL).

Το πάθος του είναι η σύνθεση και η εξερεύνηση νέων μορφών χωρίς μουσικά όρια. Οι συνθέσεις του είναι ένα μείγμα από τις κύριες επιρροές του, την ελληνική λαϊκή μουσική, την παράδοση της τζαζ και τους αφροκουβανικούς ήχους. Τον τελευταίο καιρό ηχογραφεί το πρώτο του άλμπουμ που πρόκειται να κυκλοφορήσει την άνοιξη του 2022.

Ο Πάνος Σκουτέρης είναι Έλληνας κλαρινίστας και μουσικός πνευστής με αγνό λαϊκό μουσικό υπόβαθρο. Τα ταξίδια του στην Ελλάδα, τα Βαλκάνια και την Ανατολία ως εθνομουσικολόγος έχουν αναμειχθεί με τη μοντέρνα πτυχή της τροπικής και της αυτοσχέδιας μουσικής. Επί του παρόντος, ξεκίνησε το 2ο Bachelor μάθημα στη μουσική μακάμ στο World Department of CODARTS με το κλαρίνο του, ενώ προτείνει μια νέα προοπτική στην ευρύτερη παγκόσμια μουσική σκηνή με αυτό το βαθιά κλασικό όργανο.


Είσοδος:
15€ & 10€ (μειωμένο)
Πληροφορίες:
t: 02 2172920
e: info2@art-base.be
u: www.art-base.be
ΠΙΣΩ