ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Μαθήματα/Σεμινάρια//ΣεμινάριαΣεμινάριο Ρεμπέτικου Τραγουδιού
Σεμινάριο Ρεμπέτικου Τραγουδιού

Σεμινάρια Διοργανωτής: Art Base Ημερομηνία: Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022, ώρα 11.00>13.30 Τοποθεσία: rue des Sables 29, 1000 Bxl Ιστοσελίδα: www.art-base.be


Σε αυτό το σεμινάριο θα διεισδύσουμε στον κόσμο της ρεμπέτικης μουσικής, εστιάζοντας στους τραγουδιστές. Η ρεμπέτικη μουσική φαίνεται να γυρίζει γύρω από ένα σημαντικό κατώφλι που χωρίζει την αισθητική και την ουσία της σε δύο σημαντικές στήλες: την προπολεμική και τη μεταπολεμική. Στο εργαστήριο θα ανακαλύψουμε τραγουδιστές και από τις δύο εποχές και θα μελετήσουμε την τεχνική, τη διακόσμηση, την αισθητική τους, εξετάζοντας επίσης την ενορχήστρωση και τη διασκευή των τραγουδιών και πώς αυτό τους επηρεάζει.
τραγούδι. Θα εστιάσουμε σε δύο τραγούδια, ένα της κάθε εποχής: Ξεκινώντας από μια κοινή βάση που έχουν τα δύο τραγούδια, θα βουτήξουμε στις λεπτομέρειες, θα παρατηρήσουμε και θα ακούσουμε τις διαφορές και την εξέλιξη του ρεμπέτικου τραγουδιού.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε τραγουδιστές και σε όλους όσους αγαπούν το ρεμπέτικο ή τροπική μουσική και θα ήθελαν να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους σχετικά με αυτήν.

Το σεμινάριο θα διδάξει η τραγουδίστρια Βανέσα Κουρτέση.

Η Βανέσα Κουρτέση είναι τραγουδίστρια γεννημένη στην Αθήνα. Βρίσκεται στο Ρότερνταμ από το 2017.
Το 2021 αποφοίτησε από το World Music Department of Codarts, University of the
Τέχνες (Ρότερνταμ), με εξειδίκευση στο τραγούδι και με δευτερεύον μάθημα την Εκπαίδευση και πρόκειται να ξεκινήσει τα μεταπτυχιακά της στη Φωνητική Παιδαγωγική. Η πτυχιακή της διατριβή ήταν σχετικά με τον φωνητικό αυτοσχεδιασμό στη μουσική μακάμ και είχε την ευκαιρία να αναλύσει φωνητικούς αυτοσχεδιασμοί του είδους αλλά και το τραγούδι της Μαρίκας Φραντζεσκοπούλου. Η Βανέσσα είναι ενεργή ερμηνεύτρια από το 2010 και έχει εμφανιστεί με διάφορα ρεμπέτικα σύνολα στην Αθήνα και συμμετείχε σε πολλά projects (The Circle Orchestra, Merem, Serenade Ensemble, κουιντέτο Νοεμβρίου, κυριακάτικες αφηγήσεις και άλλα). Από το 2017 που εδρεύει στο Ρότερνταμ, κάνει παραστάσεις, διδάσκει και περιοδεύει σε Ελλάδα, Ολλανδία, Βέλγιο και Γαλλία. Η Βανέσσα λατρεύει να τραγουδά σε διάφορες γλώσσες και έτσι τραγουδάει στα ελληνικά, τούρκικα, πορτογαλικά, αγγλικά και αυτή την περίοδο ετοιμάζει το πρώτο της άλμπουμ με δικές της συνθέσεις που θα κυκλοφορήσει το 2022.


Συμμετοχή:
30€ 
Πληροφορίες/Κρατήσεις:
t: 02 2172920
e: frans@art-base.be
u: www.art-base.be

ΠΙΣΩ