ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Εκδηλώσεις//Άλλες εκδηλώσεις//ΣυναυλίαLa Vie est Belle • Θ.Βουτσικάκης & Λ.Νικολακοπούλου
La Vie est Belle • Θ.Βουτσικάκης & Λ.Νικολακοπούλου

Συναυλία Διοργανωτής: Premieract Ημερομηνία: Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020, ώρα 20.00 Τοποθεσία: W:Hall (Centre Culturel de W-S-P, av. Charles Thielemans 93, 1150 Bxl)


La Vie est Belle / Όμορφη Ζωή

Ο Θοδωρής Βουτσικάκης συναντάει την Λίνα Νικολακοπούλου για πρώτη φορά στις Βρυξέλλες

Η συναυλία, που έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βέλγιο, πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εμφανίσεων του ξεχωριστού τραγουδιστή με την αγαπημένη στιχουργό σε επιλεγμένες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού, με αφορμή τη δισκογραφική συνεργασία τους με τον κορυφαίο Ιταλό μελωδιστή Nicola Piovani.

Η Λίνα Νικολακοπούλου ανθολογεί για τον νεαρό ερμηνευτή ένα μουσικό πρόγραμμα εφ’ όλης της ύλης που ξεδιπλώνει τα πολύχρωμα αισθήματα, τόσο του ελληνικού, όσο και του ιταλικού μουσικού πολιτισμού. Στη συναυλία θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά εκτός Ελλάδας τα τραγούδια του νέου δίσκου των Piovani - Νικολακοπούλου - Βουτσικάκη με τίτλο «Όμορφη ζωή». Σχετικά με τον τίτλο, ο οποίος αναφέρεται στο πρώτο τραγούδι αυτής της συνεργασίας που κυκλοφόρησε πριν από λίγους μήνες και αγαπήθηκε πολύ, αλλά και στην βραβευμένη με Όσκαρ μουσική του συνθέτη για την ταινία «Η ζωή είναι ωραία» (“La Vita e Bella”), η Λίνα Νικολακοπούλου λέει, μεταφέροντάς μας και το αίσθημα αυτής της μουσικής παράστασης: «Είναι πολύ σημαντικό, ειδικά στους καιρούς που ζούμε, να μπορεί κάποιος να σου μεταδώσει το συναίσθημα πως ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΡΦΗ Η ΖΩΗ, να σε κάνει να χαμογελάσεις, να νιώσεις την καρδιά σου ζωντανή, να σου δικαιώσει την ομορφιά της Αγάπης. Καμιά φορά και λίγες μόνο νότες μιας μουσικής μπορούν να το καταφέρουν. Ο Ιταλός συνθέτης και μαέστρος Nicola Piovani είναι σίγουρα ένας από αυτούς τους δημιουργούς που χρωματίζουν μαγικά τον τρυφερό και ευάλωτο εσωτερικό μας κόσμο». Ο Θοδωρής Βουτσικάκης έχει ξεχωρίσει στην έως τώρα πορεία του για τις συνεργασίες του με σπουδαίους δημιουργούς, για τους ρόλους που ερμηνεύει στο μουσικό θέατρο, αλλά κυρίως για τον ξεχωριστό τρόπο ερμηνείας του και το ιδιαίτερο καλλιτεχνικό του ταμπεραμέντο.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι δρόμοι των τριών καλλιτεχνών συναντήθηκαν με αφορμή την καλλιτεχνική «συγγένεια», αλλά και την έντονη επιθυμία να τραγουδηθούν στα ελληνικά – σε μια ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά – αγαπημένες μελωδίες και ορισμένα κρυμμένα διαμάντια του συνθέτη. Η αμοιβαία συμπάθεια που δημιουργήθηκε κατά την πρώτη συνάντηση των δύο δημιουργών, οι κοινές τους αναφορές και η αγάπη του ενός για τη γλώσσα και για το έργο του άλλου, έχτισαν τη γέφυρα για τη συνεργασία τους σε έναν δίσκο με εννέα τραγούδια ερμηνευμένα ιδανικά από τον Θοδωρή Βουτσικάκη, τα οποία ακούστηκαν για πρώτη φορά με την σύμπραξη της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και του Μίλτου Λογιάδη στις 24 Οκτωβρίου 2019 στο κατάμεστο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

H «Premieract», η νέα εταιρεία οργάνωσης-παραγωγής καλλιτεχνικών εκδηλώσεων του Χρήστου Παναγιωτακόπουλου, πρόκειται να πραγματοποιήσει την παραγωγή της μεγάλης αυτής συναυλίας των δύο καλλιτεχνών στις Βρυξέλλες.

Τον ταλαντούχο τραγουδιστή συνοδεύουν στη σκηνή τέσσερις εξαιρετικοί μουσικοί:
Στάθης Άννινος - ενορχηστρώσεις / πιάνο
Ηλίας Μαντικός - κανονάκι
Γιάννης Παπαγιαννούλης - κρουστά 
Γιώργος Βεντούρης - κοντραμπάσο

Συμμετέχει η Ελληνική Χορωδία Βρυξελλών υπό την διεύθυνση του Χρήστου Γκακούδη.

Ηχοληψία: Χρήστος Μανιαδάκης 
Φωτισμοί: Τηλέμαχος Ανδρεάδης
Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Λίνα Νικολακοπούλου


Είσοδος:
30€
Πώληση εισιτηρίων:
- Ηλεκτρονική διάθεση εισιτηρίων εδώ

ΠΙΣΩ