ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Εκδηλώσεις//Οι εκδηλώσεις μας//Ομιλία-Διάλεξη στα Γαλλικά/ΑγγλικάΝίκος Ξανθούλης • «Από την Αρχαία Λύρα στη Λυρική Σκηνή»
Νίκος Ξανθούλης • «Από την Αρχαία Λύρα στη Λυρική Σκηνή»

Ομιλία-Διάλεξη στα Γαλλικά/Αγγλικά Διοργανωτής: Το Λύκειο των Ελληνίδων Βρυξελλών, η Βελγική Επιτροπή για την Επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα & η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Ελληνικού Τμήματος του Ευρωπαϊκού Σχολειου -Βρυξέλλες ΙΙΙ, σε συνεργασία με τον Πολυχώρο Περίπλους Ημερομηνία: Δευτέρα 8 Απριλίου 2019, ώρα 18.30 Τοποθεσία: rue Froissart 115, 1040 Bxl


Βραδιά λόγου και μουσικής με θέμα «Από την Αρχαία Λύρα στη Λυρική Σκηνή» με τον μουσικοσυνθέτη, σολίστα της ορχήστρας της Ελληνικής Λυρικής Σκηνής και επιστημονικό συνεργάτη της Ακαδημίας Αθηνών Δρ. Νίκο Ξανθούλη.

Σε ένα μοναδικό κονσέρτο σε μορφή διάλεξης (Lecture Concert) ο Νίκος Ξανθούλης με την αρχαία επτάχορδη Ελληνική Λύρα αναβιώνει τον ήχο της με έργα που απευθύνονται σε οποιονδήποτε θέλει να χαρεί την απλότητα και την ομορφιά ενός ήχου τόσο πρωτότυπου όσο και οικείου!

Δευτέρα 8 Απριλίου, στις 18.30, στον Πολυχώρο Περίπλους, rue Froissart 115, 1040 Bruxelles.

Η Δρ Christiane Tytgat, Αρχαιολόγος, μέλος της Βελγικής Επιτροπής για την Επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα θα μας εισαγάγει στη «Λύρα του Απόλλωνα της εποχής του Χαλκού και των Κλασικών χρόνων».

Ο Γιάννης Οικονομίδης θα συμμετέχει στο πάνελ. 

Την εκδήλωση οργανώνουν το Λύκειο των Ελληνίδων Βρυξελλών, η Βελγική Επιτροπή για την Επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα και η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Ελληνικού Τμήματος του Ευρωπαϊκού Σχολειου -Βρυξέλλες ΙΙΙ, σε συνεργασία με τον Πολυχώρο Περίπλους.

Ο Νίκος Ξανθούλης θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες για να παραστεί στην μουσικοθεατρική παράσταση του έργου «Ο Εγωιστής Γίγαντας» του οποίου είναι ο μουσικός Συνθέτης και το οποίο είναι βασισμένο στο ομώνυμο διήγημα του Oscar Wilde. 
Θα παρουσιαστεί από την Θεατρική Ομάδα του Λυκείου των Ελληνίδων Βρυξελλών στις 6 Απριλίου (19.00) και στις 7 Απριλίου (15.30) στο θέατρο GC de Kam (Beekstraat 172, 1970 Wezembeek-Oppem).

Ομιλία στα αγγλικά.

ΠΙΣΩ