ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Εκδηλώσεις//Άλλες εκδηλώσεις//ΣυναυλίαΑλεξάνδρα Γκράβας • #Discoveries#the Greek Touch
Αλεξάνδρα Γκράβας • #Discoveries#the Greek Touch

Συναυλία Διοργανωτής: Αλεξάνδρα Γκράβας Ημερομηνία: Τρίτη 14 Μαΐου 2019, ώρα 20.00 Τοποθεσία: Bozar (rue Ravenstein 23, 1000 Bxl) Ιστοσελίδα: http://www.alexandragravas.com


«Η Αλεξάνδρα γνωρίζει ότι πρόκειται για επικοινωνία, για το λόγο αυτό αφιερώνεται στο να επικοινωνεί με όλους μας, αγνοώντας τα εμπόδια της γλώσσας και του πολιτισμού που ο κόσμος έχει σπείρει απρόσεκτα στο δρόμο μας. Αισθάνομαι ότι η μουσική δεν προέρχεται από αυτήν, αλλά μέσα από αυτήν, από κάπου αλλού.» (Louis de Bernières, Βρετανός συγγραφέας)

Η Ελληνίδα τραγουδίστρια αιχμαλωτίζει το κοινό της με την βαθιά και μεταξένια φωνή της αλλά και με την ικανότητά της να γοητεύει το κοινό της κατά τη διάρκεια των αξέχαστων συναυλιών της σε όλο τον κόσμο. Οι κριτικοί μουσικής μιλούν γι'αυτήν ως την μεγαλύτερη πρεσβεύτρια της ελληνικής μουσικής, που μπόρεσε να παντρέψει παλαιότερες μελωδίες με σύγχρονους ήχους και να δημιουργήσει νέες εκδόσεις χωρίς να επηρεάσει την ομορφιά των πρωτότυπων τραγουδιών.

Το νέο CD ​της ​SONGBOOK 2 #discoveries, το οποίο η καλλιτέχνης θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στο Palais des Beaux-Arts στις Βρυξέλλες, μαρτυρά αυτήν την προσπάθεια. Αναμφισβήτητη απόδειξη η επιτυχία της εμφάνισής της τον Οκτώβριο του 2018.

Πρόκειται για μια συλλογή από τα πιο όμορφα τραγούδια από το ελληνικό ρεπερτόριο, από τον Μίκη Θεοδωράκη στο διάσημο τραγούδι από τη Μικρά Ασία «Μισιρλού», καθώς και κλασικά, όπως «Αθήνα πόλη μου» ερμηνευμένο από την αξέχαστη Μελίνα Μερκούρη. Η Αλεξάνδρα εμπλούτισε το πρόγραμμά της με τραγούδια που σημάδεψαν την καριέρα της κατά τη διάρκεια των συναυλιών της σε όλο τον κόσμο, από την Κίνα έως τη Νότια Αμερική και τη Μέση Ανατολή.

Το SONGBOOK 2 #discoveries αντανακλά την επιθυμία μου να εκφράσω τον εαυτό μου όσο πιο ειλικρινά γίνεται και να προσφέρω απλόχερα στους ακροατές μου που ακούν με τα αυτιά και την ψυχή τους» μας εκμυστηρεύεται.

Πέτρος Μπούρας, πιάνο
Γιάννος Γιοβάνος, τσέλο
Ελληνική Χορωδία των Βρυξελλών (διευθ. Χρίστου Γκακούδη)


Είσοδος:
15€ (προπώληση μέχρι 16/04), 20€ (στην είσοδο)
Πληροφορίες/Κράτηση εισιτηρίων:
Bozar t: 02 5078200
Périple a: rue Froissart 115, 1040 Bxl) t: 02 2309335

ΠΙΣΩ