ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Εκδηλώσεις//Άλλες εκδηλώσεις//Μουσική ΒραδιάΔημήτρης Σεμσής & Δήμητρα Μαντζουράτου • Ντουέτο Βιολί & Πιάνο
Δημήτρης Σεμσής & Δήμητρα Μαντζουράτου • Ντουέτο Βιολί & Πιάνο

Μουσική Βραδιά Διοργανωτής: Art Base Ημερομηνία: Κυριακή 17 Μαρτίου 2019, ώρα 19.00 Τοποθεσία: rue des Sables 29, 1000 Bxl Ιστοσελίδα: http://www.art-base.be


Δήμητρα Μαντζουράτου (πιάνο)
Ξεκίνησε τις σπουδές της στο Ελληνικό Ωδείο Αθηνών και έλαβε το δίπλωμα πιάνου με την υψηλότερη διάκριση. Για τρία χρόνια σπούδασε πιάνο στο Φλαμανδικό Βασιλικό Ωδείο των Βρυξελλών (κατηγορία Daniel Blumenthal) με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών Ελλάδα (ΙΚΥ) και πήρε το Μάστερ. Κατέχει πτυχίο και διδακτορικό στη Μουσικολογία από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Διδάσκει πιάνο στη Μουσική Σχολή Ίλιον της Αθήνας. Έχει δώσει πολλές σόλο συναυλίες και μουσικές δωματίου έργων Ελλήνων συνθετών.

Δημήτρης Σεμσής (βιολί)
Γεννήθηκε στο Μόναχο το 1959. Κατάγεται από οικογένεια της οποίας οι μουσικές ρίζες βρίσκονται στις αρχές του 19ου αιώνα. Βιολί τον έμαθε ο πατέρας του Μιχάλης Σέμσης ενώ αργότερα συνέχισε τις σπουδές του με τους παιδαγωγούς Τίμπορ Βάργκα και Όττο Μπύχνερ στις Ακαδημίες Μουσικής του Ντέτμολντ και του Μονάχου, καθώς και με τον καθηγητή Αλεξάντερ Πάβλοβιτς στο Πανεπιστήμιο του Βελιγραδίου. Είναι διπλωματούχος του Ωδείου Αθήναιον και του Βασιλικού Κολλεγίου Μουσικής του Λονδίνου.

Επί δύο χρόνια ήταν μέλος της περίφημης Ορχήστρας Μπαχ του Μονάχου, υπό την διεύθυνση του Καρλ Ρίχτερ. Επί μία δεκαετία ήταν εξάρχων της ορχήστρας δωματίου Ελληνική Καμεράτα που ίδρυσε ο πατέρας του Μιχάλης Σέμσης και στη συνέχεια στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ως εξάρχων της Καμεράτα-Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής της οποίας είναι και συνιδρυτής, από την ίδρυση της μέχρι τον Ιούνιο του 1997.

Έχει εμφανιστεί σαν σολίστ με συμφωνικές ορχήστρες και ορχήστρες δωματίου και έχει συμπράξει σε συναυλίες μουσικής δωματίου στην Ελλάδα, Γαλλία, Ελβετία, Ιταλία, Ουκρανία, Σερβία, Αγγλία, Γερμανία, Αυστρία, Βουλγαρία, Τουρκία και Η.Π.Α και Ρουμανία.

Έχει πραγματοποιήσει πολλά ειδικά προγράμματα για νέους και παιδιά τόσο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών όσο και σε όλη την Ελλάδα απ' την Θράκη μέχρι την Κρήτη καθώς και σειρές ανοιχτών μαθημάτων με σκοπό την γνωριμία και εξοικείωση των νέων στην κλασσική μουσική. Ιδρυτικό μέλος του Τρίο «Opus I», ενός από τα μουσικά σύνολα του Δήμου Αθηναίων, παρουσίασε πλήθος προγραμμάτων στην Αθήνα και σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.

Από τον Ιανουάριο 1999 ήταν Εξάρχων της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης ως τον Οκτώβριο 2003 οπότε και κατέλαβε την ίδια θέση στην Κρατική ορχήστρα Αθηνών.

Ο Δημήτρης Σέμσης παίζει με βιολί κατασκευασμένο από τον Λορέντζο Στοριόνι στην Κρεμόνα το 1794.


Είσοδος:
12,5€ & 7€ (μειωμένο)
Πληροφορίες:
t: 02 2172920
e: info2@art-base.be
u: www.art-base.be

ΠΙΣΩ