ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Εκδηλώσεις//Οι εκδηλώσεις μας//Έκθεση ΖωγραφικήςΤί χρώμα έχει η μουσική; • Μαρία Παπανδρέου
Τί χρώμα έχει η μουσική; • Μαρία Παπανδρέου

Έκθεση Ζωγραφικής Διοργανωτής: Πολυχώρος Περίπλους & Λύκειο των Ελληνίδων Βρυξελλών Ημερομηνία: 9 > 16 Απριλίου 2016 Τοποθεσία: rue Froissart 115, 1040 Bxl Εγκαίνια: Σάββατο 9 Απριλίου από τις 1μμ έως τις 5μμ


Ο πολυχώρος Περίπλους σε συνεργασία με τo Λύκειο των Ελληνίδων Βρυξελλών παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής της εικαστικού Μαρίας Παπανδρέου, με τίτλο «Τί χρώμα έχει η μουσική;» και σας προσκαλεί στα εγκαίνια το Σάββατο 9 Απριλίου 2016 από τις 13.00 μέχρι τις 17.00.

Η Μαρία Παπανδρέου και τα παιδιά του εικαστικού εργαστηρίου του ΛΕΒ εμπνέονται από το τρυφερό, μουσικό παραμύθι της Μαριβίτας Γραμματικάκη «Το μαγικό βιολί» και ζωγραφίζουν εικόνες και μελωδίες, κατασκευάζουν νότες και λουλούδια με πολλή πολλή φαντασία και χρώμα!!!

Την ημέρα των εγκαινίων, παράλληλα με την έκθεση, θα λειτουργήσει για τα παιδιά εργαστήριο κολάζ με την καθοδήγηση της εικαστικού Μαρίας Παπανδρέου.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως το Σάββατο 16 Απριλίου 2016, τις ώρες λειτουργίας του χώρου που την φιλοξενεί.

Αναψυκτικά, λιχουδιές και γλυκάκια θα υπάρχουν άφθονα για όλους τους επισκέπτες μας!

Είσοδος ελεύθερη.

Η Μαρία μας αυτοσυστήνεται…
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Λάρισα.
Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου η ζωγραφική ήταν η ηρεμία μου και η ζωντάνια μου μαζί.
Σπούδασα στην Αθήνα στην σχολή ΒΑΚΑΛΟ από το 1991 ως το 1995.
Το 1999 πήρα το bachelor of Arts από το University of Derby της Αγγλίας.
Η πρώτη μου αγάπη ήτανε η διαφήμιση και ο δημιουργικός πυρετός της.
Δούλεψα για αρκετά χρόνια ως γραφίστρια στην διαφημιστική εταιρεία EURO RSCG στις Βρυξέλλες αλλά και στις εκδόσεις DUPUIS.
Το 2009 ξαναξεκίνησα παιδαγωγικές σπουδές στο Βέλγιο. Αποφοίτησα το 2012 με έπαινο και μια πτυχιακή βασισμένη πάλι πάνω στην τέχνη και την σημαντικότητά της στην παιδική ηλικία.
Ζω και δημιουργώ σε ένα απόμερο μέρος του Βελγίου. Εκεί, στην απέραντη ηρεμία φτιάχνω τους πίνακες και τα κοσμήματά μου, και ονειρεύομαι. Φτιάχνω αυτά που αγαπώ.
Με ακρυλικό πλάθω τα μικρά μου θαύματα και τους δίνω ζωή με χρώματα. Η μοναδικότητα των πινάκων και των χειροτεχνημάτων μου είναι δεδομένη καθώς φτιάχνονται όλα στο χέρι.
Ακολουθώ το ένστικτό μου και δημιουργώ πρώτα για μένα και στη συνέχεια για κάθε άνθρωπο που μπορεί να δει μέσα απ' τα δικά μου μάτια. Οι πίνακές μου έχουν ήδη ταξιδέψει σε ιδιώτες από το Βέλγιο ως την Νορβηγία, την Πολωνία, την Αυστραλία, περνώντας από την Ελβετία, την Ελλάδα και την Γαλλία από Βρετάνη μέχρι Κυανή Ακτή...
Το ναΐφ στοιχείο  είναι παντού,  λιγότερο ή περισσότερο,  στο σχήμα,  στο μοτίβο,  στην απλότητα. ......
Τα σχεδιάζω στο μυαλό μου, κάνω προσχέδια στο χαρτί κι όταν «το βρω» ξεκινά ένα κουβάρι να ξετυλίγεται  και να δίνει το ένα  μετά το άλλο.
Αυτή είναι η δεύτερη έκθεσή μου στο Βέλγιο.

 

 

ΠΙΣΩ