ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Εκδηλώσεις//Οι εκδηλώσεις μας//Έκθεση ΖωγραφικήςΟικείο >< Ξένο • Γεωργία Παπαμάρκου
Οικείο >< Ξένο • Γεωργία Παπαμάρκου

Έκθεση Ζωγραφικής Διοργανωτής: Πολυχώρος Περίπλους Ημερομηνία: 16 Ιουνίου > 4 Ιουλίου 2015 Τοποθεσία: rue Froissart 115, 1040 Bxl Εγκαίνια: Τρίτη 16 Ιουνίου από τις 6μμ έως τις 9μμ


Ο Πολυχώρος Περίπλους παρουσιάζει την «Οικείο >< Ξένο», την πρώτη ατομική έκθεση της αρχιτέκτονα Γεωργίας Παπαμάρκου, από τις 16 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου.

 

Ματιές στο ημερολόγιο ταξιδίου της αρχιτέκτονα – εικαστικού Γεωργίας Παπαμάρκου, στη διάρκεια 9 χρόνων απουσίας από τον ελληνικό χώρο.

Σημειώσεις φευγαλέων εντυπώσεων, με το παρατηρητικό βλέμμα του ταξιδιώτη. Η έλξη για το άγνωστο, η νοσταλγία για το χαμένο «οικείο», η επιστροφή.

Μέσα από σχέδια, ακουαρέλες και άλλες τεχνικές, μια αφήγηση για το πώς το «οικείο» μετατρέπεται σε «ξένο» και αντίστροφα.

 

Η Γεωργία Παπαμάρκου γεννήθηκε στην Αθήνα. Φοίτησε στο Μουσικό Γυμνάσιο και Λύκειο Ιλίου, όπου παρακολούθησε μαθήματα μουσικής, εικαστικών τεχνών και θεάτρου. Σπούδασε Αρχιτεκτνονική στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο στην Αθήνα. Στο πλαίσιο του 7ετούς κύκλου σπουδών της εντάσσονται μαθήματα σύνθεσης, σχεδίου, ζωγραφικής, πλαστικής, φωτογραφίας, σκηνογραφίας και ιστορίας της τέχνης.

Το 2005 εγκαθίσταται στις Βρυξέλλες, όπου ζει και εργάζεται ως Αρχιτέκτων Μηχανικός. Παράλληλα ασχολείται με τα εικαστικά, τη μουσική και τον χορό. 

 

ΠΙΣΩ