ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Εκδηλώσεις//Οι εκδηλώσεις μας//Έκθεση ΖωγραφικήςΤάνια Δημητρακοπούλου • Peintures
Τάνια Δημητρακοπούλου • Peintures

Έκθεση Ζωγραφικής Διοργανωτής: Πολυχώρος Περίπλους Ημερομηνία: 2 > 30 Μαΐου 2015 Τοποθεσία: rue Froissart 115, 1040 Bxl Εγκαίνια: Τρίτη 12 Μαΐου από τις 6μμ έως τις 9μμ

Ύστερα απο δύο επιτυχημένες εκθέσεις, το 2006 και το 2009, ο Πολυχώρος Περίπλους παρουσιάζει την τρίτη ατομική έκθεση, στις Βρυξέλλες, της ζωγράφου Τάνιας Δημητρακοπούλου από τις 12 έως τις 30 Μαΐου.

Εμπνευσμένη από το υγρό στοιχείο, η ζωγράφος Τάνια Δημητρακοπούλου αποτυπώνει θαλασσινές στιγμές όπου η χαρά και ο ενθουσιασμός των μικρών παιδιών στα ατέλειωτα παιχνιδίσματά τους με το νερό, μας γυρνούν στα παιδικά μας χρόνια. Άλλοτε μέσα και άλλοτε έξω από τη θάλασσα, οι νεαροί πρωταγωνιστές επιδίδονται σε θαλάσσιες δραστηριότητες, φέρνοντας μας στο νου, εικόνες οικείες που ξεχειλίζουν από αντικρουόμενα συναισθήματα ενθουσιασμού, αλλά και φόβου. Η ενότητα αυτή που απασχολεί την Τάνια Δημητρακοπούλου τα τελευταία χρόνια, μοιάζει να μην εξαντλείται. Τα έργα της εκπέμπουν πάντα την ίδια ένταση δημιουργίας και την ίδια διάθεση για εξερεύνηση του υγρού στοιχείου.

Η έκθεση αυτή, ένας προάγγελος του καλοκαιριού, ξυπνάει μέσα μας συναισθήματα χαράς και ξενοιασιάς. Ο επισκέπτης θα έχει επίσης την ευκαιρία να ανακαλύψει και μερικά από τα έργα της συλλογής «Cars» καθώς και μοναδικά αθηναϊκά τοπία.

Μια ξεχωριστή εκδήλωση με την υποστήριξη της σοκολατοποιίας Leonidas

H Τάνια Δημητρακοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Μοριακή και Κυτταρική Βιολογία στο Πανεπιστήμιο Kingston, στην Αγγλία (1988-91). Συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου. Φοίτησε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (1998-2003), στο Α΄ Εργαστήρι Ζωγραφικής με καθηγητές τους Δ. Μυταρά και Ζ. Αρβανίτη.

Ατομικές Εκθέσεις
Μάιος 2004    Γκαλερί Σελήνη στην Αθήνα
Μάιος 2006    Γκαλερί Périple στις Βρυξέλλες
Μάιος 2006    Αίθουσα Σκουφά στην Αθήνα
Ιούνιος 2007    Γκαλερί CK Λευκωσία, Κύπρος
Οκτώβριος 2008    Αίθουσα Σκουφά στην Αθήνα
Μάιος 2009    Γκαλερί Άτριον στη Θεσσαλονίκη
Ιούνιος 2009    Γκαλερί Périple στις Βρυξέλλες
Οκτώβριος 2010    Παλάτζο Pandolfini, Φλωρεντία
Νοέμβριος 2011    Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών «Τσιχριτζή»
Ιούνιος 2013    Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου

Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ των οποίων: «Experiencing Greece: travels through an enchanted landscape» που διοργάνωσε ο ΕΟΤ στο Πεκίνο, «Ιχνηλατώντας την Κωνσταντινούπολη» στο Σισμανόγλειο Μέγαρο και στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, για δύο χρονιές στο «Art en Capital» στο Grand Palais στο Παρίσι, στην Art Beijing στο Πεκίνο το 2012 και το 2013 και συνεργάζεται με την γκαλερί Primo Piano Linvingallery στο Lecce στην Ιταλία όπου εκθέτει τον Απρίλιο του 2013.

Σχετικά άρθρα
«Άνθρωποι στο κύμα, πράσινη θάλασσα» της Γιώτας Μυρτσιώτη περισσότερα…
Έκθεση «Cars» στο Ελληνικό μουσείο αυτοκινήτου περισσότερα...

 

ΠΙΣΩ