ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Εκδηλώσεις//Οι εκδηλώσεις μας//Έκθεση ΖωγραφικήςΒάσω Γκιώνη • Μνήμες
Βάσω Γκιώνη • Μνήμες

Έκθεση Ζωγραφικής Τοποθεσία: Πολυχώρος Περίπλους

εγκαίνια: Πέμπτη 12 Ιουνίου από τις 6μμ έως τις 9μμ
διάρκεια: 12 Ιουνίου - 5 Ιουλίου
ΠΑΡΑΤΑΣΗ: έως 31 Ιουλίου

Ο Πολυχώρος Περίπλους με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει την παράταση της έκθεσης «Μνήμες» της Βάσως Γκιώνη μέχρι και την Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014.

 

Ο χώρος της τέχνης είναι μία άλλη διάσταση του πραγματικού. Μπαίνω σ’ένα εργαστήρι τέχνης, στο εργαστήρι της Βάσως Γκιώνη, ένας χώρος που πάλλεται από δημιουργική πνοή. Περιστοιχίζομαι από δεκάδες έργα ζωγραφικής, παρουσίες ενός πολυπρόσωπου θιάσου, με καθηλώνουν τα μάτια τους, αναζητώ διαφυγή…. Προσπαθώ να ξεφύγω τον έλεγχο με μαγνητίζουν.

Νιώθω μια διερευνητική προσέγγιση του θεατή, και ταυτόχρονα, ψυχαναλυτική ενδοσκόπηση, του μοντέλου; του δημιουργού, ή και τα δύο μαζί, αγγίζουν με διάφορο τρόπο τον θεατή. Οι φιγούρες, οι μορφές ήταν από παλιά το θεματικό υπόβαθρο της Γκιώνη, όμως σήμερα, είναι φιγούρες αποκομμένες, από την ολοκληρωμένη τους υπόσταση, επικεντρώνονται μόνον στα μάτια, η καλύτερα στο βλέμμα. Συνέχεια...

 

Η Βάσω Γκιώνη γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε ζωγραφική και σχέδιο στην Academie de la Grande Chaumiere στο Παρίσι, δουλεύοντας συγχρόνως στο ατελιέ του Γιάννη Τσαρούχη. Παράλληλα σπούδασε ιστορία Τέχνης στην Σχολή του Λούβρου.
Συνέχισε τις σπουδές της στη Βασιλική Ακαδημία Καλών Τεχνών των Βρυξελλών και μελέτησε αρχαιολογία και Βυζαντινή Τέχνη στο εκεί Πανεπιστήμιο (ULB). Εργάστηκε στο Βασιλικό Ινστιτούτο Καλλιτεχνικής Παράδοσης των Βρυξελλών στη συντήρηση βυζαντινών εικόνων του βελγικού Μουσείου Τέχνης και Ιστορίας.
Η επαφή της με το Μουσείο Περαντινού την εισήγαγε στο χώρο της γλυπτικής, στον οποίο δραστηριοποιείται τα τελευταία δέκα χρόνια.
Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα, Γαλλία, Βέλγιο, Κύπρο, Γερμανία και Αυστρία.
Είναι μέλος του Ελληνικού Εικαστικού Επιμελητηρίου.

 

 

Τα εγκαίνια θα συνοδέψει κρασί από το Κτήμα Αναγέννηση.

 

Θερμές ευχαριστίες στον φωτογράφο της βραδιάς κ. Στέργιο Παπαδόπουλο.

Έγραψε ο τύπος
proothisi.blogspot.be, 27/6/2014
«Μνήμες» στο «Espace Périple» στις Βρυξέλλες από την ζωγράφο Βάσω Γκιώνη-Ζησιμοπούλου

περισσότερα...

fortunegreece.com, 13/6/2014
Το ανθρώπινο βλέμμα στην έκθεση  της ζωγράφου Βάσω Γκιώνη-Ζησιμοπούλου στις Βρυξέλλες
περισσότερα...

Κορίνα Γεωργίου, Mediasoup, 3/6/2014
Η Βάσω Γκιώνη, οι «ΜΝΗΜΕΣ» και οι Βρυξέλλες
περισσότερα...

 

ΠΙΣΩ