ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Εκδηλώσεις//Οι εκδηλώσεις μας//Υπογραφή ΒιβλίουΓιάννης Ξανθούλης • Ο Γιος του Δάσκαλου
Γιάννης Ξανθούλης • Ο Γιος του Δάσκαλου

Υπογραφή Βιβλίου Διοργανωτής: Πολυχώρος Περίπλους Ημερομηνία: Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012, ώρα 12.30 Τοποθεσία: Πολυχώρος Περίπλους


Ο πολυχώρος Περίπλους

έχει την τιμή να σας προσκαλέσει

την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012 στις 12.30

στην υπογραφή του νέου βιβλίου του

Γιάννη Ξανθούλη
«Ο γιος του δάσκαλου»

 

Με αφορμή την προβολή της ταινίας, βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Γιάννη Ξανθούλη, «Το Τανγκό των Χριστουγέννων» σε σκηνοθεσία Νίκου Κουτελιδάκη, την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012 στις 18.30 στην αίθουσα «De Lijsterbes» στο Kraainem και ταυτόχρονα την παρουσίαση του νέου βιβλίου του συγγραφέα, ο Γιάννης Ξανθούλης θα παρευρεθεί στο χώρο μας, την επομένη της παρουσίασης, για την υπογραφή του βιβλίου του.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Δεν υπήρχε τρόπος να ξεφύγει κανείς από τις συμπτώσεις. Μια ξαφνική καλοκαιρινή βροχή και...η ζωή του αλλάζει. Το τυχαίο γίνεται κάτι παραπάνω από σημαντικό, σε βαθμό που να ξεκλειδώνει ένα προ σαράντα ετών μυστήριο.

Ο Νικόδημος είναι ο μικρός γιος, αλλά κυρίαρχος της οικογενειακής μυθολογίας είναι ο Άλλος. Ο μεγάλος απών. Ο αυτόχειρας αδερφός και «γιος του δάσκαλου», που συνέχισε να υπάρχει εντατικά και στις δεκαετίες που ακολούθησαν το χαμό του.

Μια ξαφνική καλοκαιρινή βροχή θα θέσει συνειδησιακά διλήμματα στον μεσήλικα πλέον μικρότερο αδερφό, που ως τότε ήταν μόνο παρατηρητής. Τώρα, όμως, είναι εκείνος που θα ψάξει εξαρχής τη ζωή του -μέσα από δύσβατες διαδρομές- και θα έρθει αντιμέτωπος με μια αμείλικτη, κάποτε, στην έπαρσή της παρέα αγοριών.

Όσο κι αν πονάει η αλήθεια και τα αντιφατικά γεγονότα που παρεμβαίνουν στην αναζήτησή του, εκείνος θα ακολουθήσει τα ίχνη που πιστεύει πως καθορίζουν το αίσθημα του δικαίου. Για να δικαιώσει την ηθική του πένθους που τον πονά. Αμυνόμενος στο βαρύ κλίμα μιας μίζερης Αθήνας, θα παραμείνει αμετακίνητος στις εμμονές του. Τώρα, όμως, πρέπει να σταθεί απέναντί τους. Μόνος. Όπως πάντα...

 

ΠΙΣΩ