ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Εκδηλώσεις//Οι εκδηλώσεις μας//Έκθεση ΖωγραφικήςΣούλα Ρεπάνη • Peintures
Σούλα Ρεπάνη • Peintures

Έκθεση Ζωγραφικής Διοργανωτής: Πολυχώρος Περίπλους Ημερομηνία: 31 Μαΐου>23 Ιουνίου 2012 Τοποθεσία: rue Froissart 115, 1040 Bxl Εγκαίνια: Πέμπτη 31 Μαΐου από τις 6μμ έως τις 9μμ


«Σούλα Ρεπάνη ll peintures»

Την Πέμπτη 31 Μαΐου παρουσιάζεται, για πρώτη φορά στις Βρυξέλλες, η ζωγραφική της Σούλας Ρεπάνη. Πρόκειται για λάδια σε μουσαμά, συνθέσεις, με θερμά χρώματα. Δημιουργίες φορτωμένες μνήμες, παιδικές εικόνες και όνειρα από την ηλικία της αθωότητας.

[...] Η Σούλα Ρεπάνη, με την αυτάρκεια και τη θαλπωρή μικρού παιδιού, ακουμπά τον εαυτό της στο χαρτί, καθρεφτίζεται, ζωγραφίζει και κάνει φίλο της τον κόσμο [...]

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1959. Η καταγωγή της είναι από τη Λέσβο. Σπούδασε ζωγραφική από το 1979 έως το 1984 στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας, με δασκάλους τον Γιάννη Μόραλη και τον Δημήτρη Μυταρά, και βυζαντινή αγιογραφία και φρέσκο στην ίδια Σχολή. Στο 1986 πήγε στην Ισπανία για να πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές ως υπότροφος του ελληνικού κράτους. Από τότε ζει στη Γαλικία (Β.Δ. Ισπανία).

Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές σε Ελλάδα, Ισπανία, Βέλγιο, Αγγλία και άλλες χώρες της Ευρώπης, στην Ν. Ζηλανδία και στις ΗΠΑ. Επίσης σε δημόσιους χώρους και κτίρια της Γαλικίας και της Μαδρίτης.

 

ΠΙΣΩ