ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Εκδηλώσεις//Οι εκδηλώσεις μας//Παρουσίαση ΒιβλίουΓκαζμέντ Καπλάνι • Με Λένε Ευρώπη
Γκαζμέντ Καπλάνι • Με Λένε Ευρώπη

Παρουσίαση Βιβλίου Διοργανωτής: Πολυχώρος Περίπλους Ημερομηνία: Τρίτη 22 Μαΐου 2012, ώρα 18.30 Τοποθεσία: rue Froissart 115, 1040 Bxl


Ο Πολυχώρος Περίπλους και ο Ελληνικός Κύκλος Σύγχρονων Μελετών
σας παρουσιάζουν το βιβλίο του

Γκαζμέντ Καπλάνι
ΜΕ ΛΕΝΕ ΕΥΡΩΠΗ

Ευρωπαϊκή ταυτότητα: Μύθος και πραγματικότητα

την Τρίτη 22 Μαΐου 2012, στις 6.30 μ.μ.

 
Τον συγγραφέα, ο οποίος θα είναι παρών, θα παρουσιάσει η:
Μαρία Πατακιά, μέλος του ΚΥΚΛΟΥ
 
Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:
Ο Γκαζμέντ Καπλάνι είναι δημοσιογράφος, ποιητής και συγγραφέας. Γεννήθηκε στην Αλβανία το 1967. Από το 1991 ζει και εργάζεται στην Ελλάδα, όπου μετανάστευσε μετά την κατάρρευση του ολοκληρωτικού καθεστώτος στην Αλβανία. Είναι συγγραφέας δυο μυθιστορημάτων, Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων (Λιβάνης 2006) και Με λένε Ευρώπη (Λιβάνης 2010). Γράφει τα βιβλία του απευθείας στα ελληνικά, σε μια γλώσσα που δεν είναι η μητρική του. Τα έργα του εστιάζουν στο πως οι προσωπικές σχέσεις, ταυτότητες και αφηγήσεις των ανθρώπων επηρεάζονται από τον ολοκληρωτισμό, τα σύνορα, τη μετανάστευση και την Βαλκανική ιστορία.
 
Το ευπώλητο μυθιστόρημά του «Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων» έχει μεταφραστεί μέχρι σήμερα στα Αγγλικά, Πολωνικά, Δανέζικα και Γαλλικά – με εξαιρετικές κριτικές στα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά έντυπα, όπως στις Βρετανικές εφημερίδες Independent and Guardian και το Γαλλικό περιοδικό Marianne. Ήταν, επίσης, στη μικρή λίστα για το Βραβείο John D. Criticos Prize με έδρα το Λονδίνο.

Το δεύτερο μυθιστόρημά του «Με λένε Ευρώπη» έτυχε θερμής υποδοχής από τον ελληνικό Τύπο και θα δημοσιευτεί σύντομα στα Γαλλικά.
Ο Γκαζμέντ Καπλάνι είναι διδάκτορας Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου, με θέμα διατριβής τις αναπαραστάσεις των Αλβανών στον ελληνικό έντυπο Τύπο και τις αναπαραστάσεις των Ελλήνων στον αλβανικό έντυπο Τύπο. Ως συγγραφέας και αρθογράφος στα μεγαλύτερα ελληνικά έντυπα έχει βραβευθεί και αναγνωριστεί στην Ελλάδα και διεθνώς για το ταλέντο του όπως και για την δράση του υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των ανθρωπιστικών αξιών και της συνύπαρξης. Από τον Σεπτέμβριο του 2012 θα είναι Υπότροφος του Radcliffe Institute του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ.
 
 
ΠΙΣΩ